Hexspoor is overgenomen door Brepols
Vormpje Vormpje Vormpje Vormpje

Brepols neemt binderij Hexspoor over

Op 31 januari 2018 werd het faillissement van binderij Hexspoor bv uitgesproken. Sindsdien is Brepols zeer intensief in gesprek geweest met de curator, het management en het personeel van Hexspoor. Dit heeft geleid tot onderstaand akkoord.

Op 22 februari zet Brepols de binderij activiteiten van Hexspoor verder met het gros van het machinepark en met een gedeelte van het personeel van Hexspoor.  Zowel Hexspoor als Brepols staan bekend voor hun hoog kwalitatief werk en uitstekende service. De synergie tussen de activiteiten en het DNA van Brepols en Hexspoor maakte een samensmelting vanzelfsprekend.

Door het samengaan van Brepols en Hexspoor ontstaat er een onafhankelijke binderij die het totale pakket aan bindmogelijkheden voor hardcovers en softcovers kan aanbieden aan hun cliënteel:

- Genaaide en garenloze hardcovers en softcovers, belijmd met hotmelt, koudlijm of PUR.

- Speciale bindtechnieken : Otabind®, Ota-Pur®, Zwitserse en Japanse binding

- Speciale afwerkingen : foliestempeling, goud op snede, flexibele covers

Met deze overname voegt Brepols een extra dimensie toe aan haar bindactiviteiten en biedt ze nu aan haar klanten een volledige service, die voordien verspreid zat over 2 bedrijven.

Brepols is een 100% Belgisch bedrijf en bestaat al sinds 1796. Het bedrijf is toonaangevend in de creatie, productie en commercialisering van agenda’s, kalenders, papier -en schrijfwaren. Brepols bezit tevens een boekbinderij met een brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden. Met een 120 tal medewerkers realiseert het bedrijf een rendabele omzet van 20 miljoen euro. Met de integratie van de activiteiten van Hexspoor en de investeringen die er mee gepaard gaan, bevestigt het bedrijf haar geloof in de toekomst van het betere boek.