Brepols investeert ruim 2 miljoen in machinepark.
Vormpje Vormpje Vormpje Vormpje

Brepols investeert ruim 2 miljoen in machinepark.

De Turnhoutse boekbinderij heeft vertrouwen in de markt voor het mooie boek. Om te blijven voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en realistische doorlooptijden is er besloten om een aantal machines te vervangen.

 

Om banden te maken voor hardcovers werd er recentelijk reeds een Kolbus DA370 geplaatst. Een volledig automatische machine, waarbij grijsbord wordt gesneden naar een 3 delige band of waarbij 2 delen, met toevoeging van een ruggenbord van de rol, ingevoerd kunnen worden. Samen met de DA270 is de gezamenlijke output ca. 6.000 banden per uur.


Voor het naaien werd er gekozen voor een MullerMartini Ventura Connect. Deze vergaar-naaimachine krijgt 20 vergaarstations die gekoppeld zijn met 2 Ventura MC200 naaimachines. Deze machine heeft een maximale capaciteit van 24.000 naaisteken per uur. Daarnaast behoudt de binderij de capaciteit van de reeds aanwezige Multiplex vergaar-naaimachine bestaande uit een 12 stations vergaarunit, gekoppeld met 2 Aster-naaimachines en een stand-alone-Aster naaimachine. Natuurlijk beschikken alle naaimachines over een optische controle om ervoor te zorgen dat er geen vergaarfouten gemaakt kunnen worden. De verwachting is dat de nieuwe machine in het voorjaar van 2024 wordt geplaatst.